Over mij

Mijn naam is Maaike ten Hagen. Ik ben geboren in 1960. Samen met mijn levenspartner heb ik een zoon, een dochter en een kleindochter.

In mijn kindertijd heb ik last gehad van verlegenheid en faalangst.
Vooral het vele verhuizen in mijn jonge jeugd vanwege de baan van mijn vader heeft grote invloed op me gehad.
Zowel in het positieve (kunnen aanpassen, afscheid nemen, nieuwe dingen opzoeken, genieten van de vrijheid die ik heb ervaren) als ook in het negatieve (moeilijk kunnen hechten binnen vriendschappen, ik ging immers toch weer weg. Angst om er niet bij te horen). Het heeft diepe indruk op me gemaakt.

Ik ben in therapie gegaan toen ik 26 jaar was. Hier ontdekte ik dat ik niet van mijn angst af kon komen maar er wel mee kon leren omgaan.
De ervaring dat verandering en groei mogelijk is heeft me in contact gebracht met mijn innerlijke kracht, waardoor ik sturing en vorm aan mijn leven kan geven. Deze vreugde en hoop wilde ik graag doorgeven.

Na de opleiding tot psychosynthese counselor en therapeut ben ik me verder blijven ontwikkelen en heb vele nascholingen gevolgd. Onder andere systemisch werk, Trauma sensitief werken en lichaamswerk.   Groei gaat altijd door! Wat ik aanbied in mijn begeleiding heb ik zelf ervaren en pas ik toe.

Sinds 1993 werk ik als therapeut in mijn  praktijk.
Van 1998 t/m 2013  ben ik trainer en opleider aan de Psychosynthese Academie (voorheen het Centrum voor Psychosynthese) geweest. Hier begeleidde ik studenten in het laatste jaar van de beroepsopleiding en gaf leertherapie.

Door mijn levens- en werkervaring heb ik een groot incasseringsvermogen en is mijn intuïtie sterk ontwikkeld. Ik ben nuchter en helder maar daarnaast ook gevoelig en intuïtief. Ten gunste van je proces kan ik confronterend zijn. Bij alles wat ik doe, sluit ik aan bij jou. Van hieruit kijk ik welke werkvorm het beste bij je past.